Boek Margriet Sitskoorn scoort

Het boek ‘IK2– De beste versie van jezelf’ van de Tilburgse hoogleraar Margriet Sitskoorn (TSB) is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Bestseller60. Het managementboek komt terecht op plek 8.Toeval of niet, in de eerste week van januari prijken er nogal wat titels over het brein en goede voornemens op de lijst. Margriet Sitskoorn is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en doet onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Ze publiceerde verschillende boeken, waaronder het succesvolle ‘Het maakbare brein’. Haar huidige titel ‘IK2’ verscheen in december.

Speelbal of spelleider
Het boek helpt mensen bij het realiseren van hun (langetermijn)doelen. Doelen die je wel degelijk wilt bereiken, ‘ontglippen’ je toch omdat je je laat leiden door de verkeerde dingen. Zoals de drukte van alledag, verleidingen om je heen of ingebakken gedrags- en gevoelspatronen. Sitskoorn in haar Voorwoord: ‘Mensen voelen zich over het algemeen een speelbal van allerlei krachten om hen heen. Ze willen weten hoe ze weer spelleider kunnen worden. Of anders gezegd: hoe ontwikkel ik de juiste vaardigheden om succesvol te zijn in de nieuwe wereld? (…) Hoe haal ik het volledige potentieel uit mezelf en bereik ik mijn doelen?’.

Het boek biedt een ondersteunende tool in de vorm van het EFFECT-programma. Sitskoorn vertelt hier meer over in een recent interview.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.