Bussemaker ziet niets in rendementsvoorstel VVD

Het plan van de VVD om opleidingen met een laag arbeidsperspectief te schrappen is door minister Bussemaker van Onderwijs verworpen.

De minister van onderwijs ziet niets in het plan van de VVD, meldt het Algemeen Nijmeegs Studentenblad. Ze stelt dat het nieuwe systeem een hoop onnodige bureaucratie met zich mee zou brengen. Bussemaker: “We hebben recent een hele discussie gehad omdat we de bureaucratische last bij accreditatie willen verminderen.”

De VVD wilt dat universiteiten en hogescholen eens in de zoveel tijd nagaan of hun opleidingen nog wel van nut zijn in onze samenleving. Opleidingen met een te lage baankans zouden dan geschrapt moeten worden. Ook zouden volgens de VVD studenten beter geïnformeerd moeten worden over de baangarantie.

Nu al controleert De Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO) opleidingen voor ze van start mogen. Bussemakers ziet niets in het voorstel, dat de commissie daarin strenger wordt. Wel belooft ze het functioneren van de commissie te onderzoeken.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.