Dag van de Filosofie in De Nieuwe Vorst

Zaterdag 16 april opent theater De Nieuwe Vorst weer de deuren voor de Dag van de Filosofie. “Een feestje van de filosofie, waarop Tilburg University trots mag zijn”, zegt mede-organisator Filip Buekens, associate professor bij TSH.Het thema van deze editie is ‘Grenzen’. Dat (actuele) onderwerp wordt van alle kanten belicht in het veelzijdige programma. Hoofdgast Frank Furedi houdt een lezing over scheidslijnen: Hoe arbitrair is bijvoorbeeld de grens tussen kind- en volwassenheid, of tussen ‘ons’ en ‘zij’?

Van Tilburg University staan onder meer arabist Jan Jaap de Ruiter en Paul Scheffer (hoogleraar Europese studies) op het programma. Het volledige programma vind je hier. Filosofen Herman de Regt en Hans Dooremalen vertellen over hun boek Het Snapgevoel. Met beide heren maakte Univers eerder dit interview.

“De universiteit mag trots zijn op dit initiatief”. zegt Filip Buekens. “Na Amsterdam was Tilburg de tweede stad die met een dag van de filosofie kwam. We zijn begonnen in 2003. Inmiddels hebben we haast elk jaar een vol huis. We hebben dus een naam hoog te houden. Gezien het programma van dit jaar, gaat dat zeker lukken.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.