UCTilburg krijgt kleinschaligheidslabel

University College Tilburg krijgt het kleinschaligheidslabel van onderwijskeurmeester Nvao. De instelling oordeelde positief na een bezoek aan het nieuwe vlaggenschip van de faculteit Humanities.

University College Tilburg gaat in september officieel van start. Kenmerk van University Colleges is dat er kleinschalig onderwijs wordt aangeboden. Het verkrijgen van het kleinschaligheidslabel is de laatste stap in de voltooiing van het UCTilburg. Willem Drees, decaan van de Tilburg School of Humanities: “Waarschijnlijk krijgen we het label begin september officieel toegewezen. Maar de Nvao was sowieso positief.”

Drie vinkjes
Tijdens de raadsvergadering van vandaag legde vice-decaan onderwijs Herman de Regt nog eens uit aan welke voorwaarden een University College moet voldoen wil het voor vol worden aangezien. “Er moet een bèta-vak  worden aangeboden, wat wij doen met de bèta-major Cognitive Neuroscience. Er moet aan gemeenschapsvorming worden gedaan. En het onderwijs moet kleinschalig zijn.”

Dat betekent drie keer een vinkje. UCTilburg is klaar voor het nieuwe collegejaar.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.