Hebben Tilburgse studenten Tim Hofman nodig om te stemmen?

Hebben Tilburgse studenten Tim Hofman nodig om te stemmen?

15 maart is het weer zover: de Tweede Kamer-verkiezingen. Er komen boze brieven van Rutte voorbij, gepassioneerde speeches van Obama Jesse Klaver. Toch zijn veel jongeren niet onder de indruk. Bij vorige verkiezingen was het vooral de doelgroep 18 tot 35-jarigen die het liet afweten. Als het aan Tim Hofman ligt, komt daar komende verkiezingen verandering in. Met De Stembus 2017 wil hij jongeren laten stemmen.

Het initiatief ontstond door een discussie op Twitter over de passieve politieke houding onder jongeren. “Jongeren janken heel veel over wat er anders moet, maar vervolgens doen ze er niks aan.” Vertelt Rutger de Quay, mede-initiatiefnemer, aan de NOS.

En zo ontstond De Stembus 2017, een initiatief om jongeren naar de stembus te krijgen. Inmiddels heeft de Facebookpagina al meer dan 9000 likes. Op Twitter heeft @DeStembus2017 ook al over de 9000 volgers. Maar hoe tover je een like om in een daadwerkelijke stem? “Wij zijn van plan door het land te gaan bij mbo-, hbo- en wo-scholen om daar jongeren te stimuleren om te gaan stemmen. Daarnaast willen wij ook aanwezig zijn bij jongerenevenementen”, vermeldt De Stembus op de Facebookpagina.

“Ik weet niet of Tim Hofman ervoor gaat zorgen dat ik ga stemmen.”

Maar hebben de Tilburgse studenten een vrolijk beppende Tim Hofman wel nodig, of weten ze allang naar wie hun stem gaat op 15 maart?

Studenten personeelswetenschappen Justin en Lina zijn in eerste instantie niet onder de indruk. “Ik weet niet of Tim Hofman er nou voor gaat zorgen dat ik opeens ga stemmen.” zegt Lina. Justin knikt: “Ik stem denk ik VVD. Gewoon omdat ik altijd al VVD stem en geen reden zie om dat nu niet weer te doen.”

Lina weet überhaupt nog niet of ze gaat stemmen. “Ik ben er gewoon zo weinig mee bezig. Ik weet wel dat het goed is om te stemmen, maar ik heb gewoon geen idee waarop. Als ik meer er vanaf zou weten zou ik waarschijnlijk wel stemmen.” Misschien is een stoomcursus Nederlandse politiek van Tim toch niet zo’n slecht idee.Studeer je tijdens de verkiezingen in het buitenland? Dan kun je je hier tot 1 februari registreren om te stemmen.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.