Veel cadeautjes en scherpe rondvraag tijdens de Commissie Financiën

Veel cadeautjes en scherpe rondvraag tijdens de Commissie Financiën

Veel nieuwe werkplekken, stopcontacten, buitenwerkplekken en andere faciliteiten stonden er op de agenda van de CFI. Daar waren de fracties blij mee, maar in de rondvraag zat nog een nieuwtje.

Er wordt wat afgebouwd qua werkplekken, vorig jaar 153, en voor dit jaar staan er 140 op de planning. Later zullen er in het Onderwijs- en Zelfstudiecentrum (OZC) ook nog eens 300 verschijnen. De fracties zijn er blij mee. SAM gaf aan de werkplekken met open armen te ontvangen. Ze vroegen zich wel af: “Er zijn nu 1.578 werkplekken beschikbaar, maar het is niet duidelijk waar ze precies zijn. Kan er een pagina komen met alle werkplekken en misschien ook iets interactiefs waardoor je weet of ze bezet zijn?”

TiU international  merkte op dat er 60 plekken zijn in de Reitse Poort. “Deze werkplekken zijn tijdelijk, is het dan wel een goede investering? Zo’n werkplek kost al gauw 1.650 euro per plek.” Facility Services-directeur Marcel Van Ieperen verzekerde dat de bureaus en computers dan hergebruikt worden. Fractie Onafhankelijken adviseerde te inventariseren of de plekken wel gebruikt worden. Alle fracties adviseerden positief op de extra werkplekken.

Ook andere onderwerpen gingen er doorheen. Partijen adviseerden positief, of met een positieve grondhouding op het aanleggen van meer stopcontacten, brandveiligheid, het klimaat van Olympia etc. Ook komen er 90 buitenwerkplekken (a 2222 euro), maar op de vraag van SAM of daar voor schaduw kan worden gezorgd, antwoordde Becking: “Nee, dan moet je gewoon binnen gaan zitten.”

Rekenkamer komt

In de rondvraag vroeg fractie Front naar de Voorinvesteringen Studiefinanciering,  de door het afschaffen van de basisbeurs vrijgekomen gelden die naar onderwijsverbetering moeten gaan. “Wat zijn nu de extra plannen voor de kwaliteit van onderwijs die anders niet gerealiseerd zouden worden?” Collegevoorzitter Becking wilde dat niet uitgesplitst aanleveren: “Dat lijstje is besproken, ik wil dat best opnieuw doen volgende vergadering, maar er is vooralsnog geen euro deze kant op gekomen (de toegezegde gelden door de overheid, red.).”

Becking haalde hierbij het rapport Van der Donk aan en verwees verder naar de landelijke politiek. Een verantwoording van de Voorinvesteringen komt er in ieder geval niet, naast het bestaande lijstje. De Rekenkamer start echter een onderzoek op 19 april. Dan zal er ook een gesprek zijn met de Uraadsfracties. “Als er vanuit de Rekenkamer nieuws komt dan zullen wij het hier (in de Commissie Financiën, red.)  behandelen, ”aldus Becking.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.