Studenten vragen rector om ‘student centricity’

Het University Forum overhandigde vandaag de memo over student centricity aan de rector. De student moet centraal komen te staan in de besluitvorming en komende strategische plannen.

De rector was erg te spreken over de memo en noemde de voorstellen ‘subliem’. Hij beloofde dat een deel van de memo terugkomt in het strategisch plan.

Student centraal

Maar wat staat er nu in het stuk? Thijs Kramer, Student-assessor van TiSEM, noemde vier pijlers: dienstbaarheid, flexibel studeren, onderwijs en besluitvorming. Zijn toelichting in het kort: “De student moet actief betrokken worden in het besluitvormingsproces en zich nadrukkelijk mogen roeren in zaken die het studentenleven op de campus aantasten. Ook willen we meer ruimte voor onderwijswaardering. Docenten die excellent lesgeven maar minder presteren op onderzoek, moet de universiteit ook waarderen. Verder moet alles in het teken staan van de student. Die moet het idee krijgen dat de hele universiteit om hem draait. Dat kan door de UB bijvoorbeeld 24/7 te openen. Als laatste hopen we dat studenten zelf mogen beslissen hoe ze hun studie invullen en hoelang ze erover doen.”

Loftrompet

Emile Aarts was lovend. Hij keek eerst erg op tegen het samenwerken met studenten aan Tilburg University, aangezien hij uit een omgeving komt waar niet gewerkt werd met jonge mensen, laat staan studenten. Toch ziet hij dit nu als één van de leukste dingen die hij meemaakt aan de universiteit: “De band die ik met jullie voel is geweldig. Zo ontzettend leuk dat jullie er zijn. Zo fijn dat jullie zoveel talenten hebben.”

Over de samenwerking met de studentmedezeggenschap volgden ook superlatieven: “We voeren ontzettend mooie discussies. Dit is het jaar van de dialoog. Ik ben zelfs geneigd te zeggen dat onze gesprekken een nieuw niveau hebben bereikt. De ontwikkeling van deze universiteit heeft een nieuwe dimensie bereikt en dat is dankzij jullie. Wij wensen het, jullie doen het.”

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.