Topweek dag 2: Uitkateren en zieltjes winnen

Hoe was de TOP-spellenmiddag in het Leijpark vandaag? En lukte het de verenigingen om zich hier te profileren?

De sfeer in het Leijpark was ontspannen. Veel groepjes lagen in het gras te chillen, in de zon of juist in de schaduw. Andere groepjes deden actief mee aan verschillende sporten en spellen. Kortom: voor ieder wat wils. Een lekkere middag dus om bij te komen van de eerste Topnacht. Het was ook een middag voor verschillende verenigingen om zich in de kijker te zetten.

Zieltjes winnen

Mike Monteny (22) is voorzitter van overkoepelende sportvereniging Fosst. Hij zegt dat ze er staan voor de zichtbaarheid, met de grootste stormbaan van Tilburg. “Hij was 30 meter lang, toen 120 en nu 527 meter! En er is nog uitzicht op groei. Ongelooflijk, hè.” Op de stormbaan wordt twee tegen twee gestreden en de winnaars krijgen een Fosst-fluitje of zonnebril. Mike: “Studenten kunnen zich aanmelden bij Suzanne (vrijgezel) en ik tetter ondertussen nuttige en belangrijke informatie door de megafoon. Mag ik trouwens ook kritiek geven? De stroomvoorziening kwam wat traag op gang. Is slechts een aandachtspuntje. We zijn niet boos.”

Van Fosst gaan we naar Olof, die ook een stormbaan hebben, maar dan met water. Een waterstormbaan dus. Daar staat Daphne van der Linden (21), lid van de promotiecommissie van Olof. Ze legt uit dat haar commissie zich niet te opdringerig opstelt en niet geforceerd zieltjes probeert te winnen: “We hebben het gewoon heel leuk met elkaar en hopen dat studenten dat ook zien, en daardoor enthousiast worden.”

Wij werden in ieder geval erg enthousiast van de commissie en hun kenmerkende rode outfits.

Dan wordt onze aandacht getrokken door een paal. En niet zomaar een paal, maar een danspaal. Daar laten de meisjes van Dancenation de nieuwe studenten zien hoe je moet paaldansen; geen onbelangrijke skill als student. Maaike van Vuren (26) zegt dat ze bij Dancenation verschillende soorten dans doen en dat ze voor vandaag besloten het paaldansen in de schijnwerpers te zetten. “Lekker interactief. De meeste studenten denken dat ze dat wel even doen, maar komen er toch al snel achter hoeveel kracht het kost.” Wil jij foto’s zien van Maaike in de paal? Zie dan de foto’s in de slider.

We sluiten ons rondje af bij politieke jongerenpartij Dwars (GroenLinkse jongeren). Dwayne Heuvelmans (26) staat daar met drie kompanen studenten te voorzien van informatie: “Er komen best veel studenten naar ons toe. De meeste zijn geïnteresseerd in politiek of hebben bijvoorbeeld GroenLinks gestemd. En veel bestuurskunde studenten zijn natuurlijk geïnteresseerd. Ik denk dat we vandaag wel een aantal leden hebben binnengehaald, dus dat is super tof.”

We hebben de sfeer goed kunnen proeven in het Leijpark, en kunnen niet anders dan concluderen dat de Topweek nu écht los is. Dat beloven nog een aantal mooie dagen te worden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.