Meer waardering voor wetenschap alstublieft!

Ruim 1700 wetenschappers en studenten tekenden tot nu toe de lopende petitie tégen het kabinet en vóór meer waardering voor het wetenschappelijk onderwijs.

Hoogleraar digital humanities Rens Brod (UvA) nam het initiatief tot een petitie. Ook schreef hij samen met collega’s een opinie in NRC Handelsblad. Rutte III ondermijnt volgens hen de universiteit als een ‘kritische vrijplaats’. Nederland wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten, zeggen de schrijvers, maar op den duur zullen ‘rendementsdenken’ en ‘populisme’ (dat zich keert tegen zogenaamde ‘pretstudies’), aangehangen door leden van het nieuwe kabinet, de wetenschap schaden.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.