Wat te doen als je door sneeuw tentamens mist?

Voor diegene die het ontgaan is: het sneeuwt. Treinen rijden niet, snelwegen staan vast en veel scholen blijven gesloten. Hoe zit het bij ons op de universiteit? Wat moet je doen als je niet op de campus kunt komen? Geen mens te bereiken, geen protocol te vinden die het antwoord geeft. 

Sommige studenten hebben nog gewoon colleges. Aan hen geven we het verstandige advies om vooral niet te ver van de bank af te komen en Netflix een dag lang aan te laten staan. 

Andere studenten hebben aanzienlijk minder geluk. Bij Tilburg Law School, Humanities én TiSEM worden deze weken tentamens afgenomen. Zij die op kamers wonen kunnen nog een poging komen wagen, maar wat moet je doen als je tentamens hebt en niet in Tilburg kunt komen? Na 15.30 heb je geluk, dan gaan de tentamens niet door. 

Zoektocht naar info

Op het moment van schrijven is er op de site van de universiteit nog geen informatie verschenen, dus we moeten zelf op zoek. Met klachten over tentamens kun je je melden bij de examencommissie van je faculteit, dat lijkt een logische plek om te beginnen.

Op de website van de universiteit zijn die commissies niet heel scheutig met telefoonnummers. Mailen kan wel, maar dat is voor de gestreste tentamen-missende student uiteraard niet genoeg. Via diverse secretariaten weten we wel aan enkele telefoonnummers te komen. Daadwerkelijk iemand spreken lukt daarentegen niet. Een secretaresse weet ons te vertellen dat de meeste leden vanwege de sneeuwval niet op de campus zijn. Hoe ironisch.

Via-via komen we uit bij de mensen die verantwoordelijk zijn voor het daadwerkelijke afnemen van de tentamens. Hoewel de beste mensen ons graag wilden helpen weten ze ons te vertellen dat zij enkel het ‘uitvoerende orgaan’ zijn. Voor de regels en richtlijnen zouden we het wellicht bij de beleidsmakers moeten proberen.

Zo gezegd, zo gedaan. We bellen vrolijk door. De beleidsmakers zijn vandaag dun gezaaid zo blijkt, iets met sneeuw. Veel tijd om ons uitgebreid te woord te staan is er niet. Wél weten ze ons te vertellen dat het uiteindelijk de examencommissies zijn die hierover moeten beslissen.

Antwoord

Uiteindelijk weet Tinneke Bennema, woordvoerder van de universiteit, het verlossende antwoord te geven. “Alle tentamens van na 15:30 vandaag worden afgelast. We willen mensen de mogelijkheid geven om veilig thuis te komen. In overleg met de decanen zal worden besloten wanneer de tentamens worden ingehaald.” Voor studenten die voor 15:30 een tentamen hebben gemist verwijst ze door naar de examencommissies. Mocht dit laatste voor jou het geval zijn dan kun op deze pagina de contactgegevens opzoeken.

Om 14.58 kwam er een officiele tweet: 

 

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.