Werkplan in de maak om werkdruk te verlagen

Universiteiten komen dit jaar nog met plannen om de werkdruk te verlagen. Althans, dat spraken zij af met vakbonden. Niet iedere universiteit houdt zich aan deze ‘harde’ afspraak. Tilburg University communiceert via haar website dat er deze maand waarschijnlijk een ‘werkdrukplan’ komt.

Het College van Bestuur wijt de werkdruk onder medewerkers van Tilburg University aan de toename van de studentenaantallen, in combinatie met ambitieuze doelstellingen en achterblijvende bekostiging vanuit het rijk. Op de website laat het bestuur van Tilburg University dan ook weten zich bewust te zijn van de toegenomen werkdruk: ‘De afgelopen periode zijn al enkele maatregelen genomen om de werkdruk terug te brengen.’ Het gaat bijvoorbeeld om plannen om ‘meer handen aan het bord’ te krijgen, en de aanpak om vacatureruimte sneller te vullen. Ook sprak het College onlangs met het Lokaal Overleg over de werkdruk. Daar werd geconcludeerd dat aanvullende maatregelen nodig zijn. 

Strategisch Plan

In het strategisch plan 2018-2021 wordt daarom aandacht gegeven aan het verlagen van de werkdruk. Het College verwacht dit jaar nog een werkplan ‘werkdruk’ vast te stellen en problemen te verhelpen: ‘Met aanvullende maatregelen op onze instelling en door participatie in het landelijke debat werkt het College aan het scheppen van voorwaarden voor een aantrekkelijk en uitnodigend werkklimaat, zodat onze universiteit een plek is waar iedereen op een goede wijze kan werken aan zijn persoonlijke ontwikkeling en aan de doelstellingen van onze instelling.’ Tijdens het Dagelijks Bestuur afgelopen donderdag werden de eerste plannen al op papier uitgedeeld. 

 

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.