Diefstal in bibliotheek universiteit: al meerdere aangiftes bij politie

Diefstal in bibliotheek universiteit: al meerdere aangiftes bij politie

De politie heeft de afgelopen week meerdere aangiftes binnengekregen van diefstal in de bibliotheek van Tilburg University. De universiteit meldt dat onder andere tassen en laptops zijn gestolen.

studiezaal bibliotheek

“De afgelopen week zijn meerdere aangiftes binnengekomen bij de politie, die voor onderzoek ook ter plaatse is geweest,” bevestigt hoofd van de bibliotheek Marga Bastiaans woensdag aan Univers. Mogelijke oorzaak is het risicovolle gedrag van studenten. “We zien vaak laptops en telefoons onbeheerd op de tafels liggen.”

Om studenten op het risico van diefstal te wijzen kruipt Bastiaans zo nu en dan in de rol van dievegge. “Soms neem ik een achtergelaten telefoon mee naar de receptie. Op de vindplaats plak ik dan een briefje met de boodschap dat ze hem daar op kunnen halen.”

Medewerkers van de bibliotheek hebben de afgelopen week geen verdachte dingen gezien. Bastiaans: “We signaleren geen mensen van buitenaf die hier doelbewust naartoe komen. Maar door het open karakter van de bieb kunnen we dat niet garanderen.”

Tilburg University doet een oproep om extra goed op je spullen te letten en deze niet onbeheerd achter te laten.

Slachtoffer geworden van diefstal?

Heb je iets verdachts gezien of ben je zelf slachtoffer geworden van diefstal? Meld het bij de beveiliging in het Vigilant gebouw of bel 013 466 3000. Zij zullen je helpen met het doen van aangifte.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.