Wat vieren we ook alweer?

Pinksteren. Je weet dat je met een belangrijke feestdag te maken hebt als alle nieuwssites een kopje ‘Het is Pinksteren, maar wat vieren we dan ook alweer?’ op de voorpagina hebben staan. Een vraag die, zowel voor de ontkerkelijkte jeugd als voor de in de regel al dementerende achterban, relevanter is dan ooit.

Met Pinksteren vieren we de ‘uitstorting van de Heilige Geest’. Wat plat gezegd inhoudt dat de discipelen opeens op C2 niveau een diversiteit aan nieuwe talen konden spreken, wat natuurlijk onwijs handig was bij het bekeren.

Dat bekeren leidde dan weer tot een enorme influx aan nieuwe leden, waardoor we Pinksteren als een soort kickstart van het Christendom kunnen zien. Toffe reden voor een vrije dag toch? Wel jammer dat die uitstorting van de Heilige Geest zich dit jaar vooral profileert in de vorm van druilerige regenbuien, wat de mogelijkheden op zo’n vrije dag behoorlijk inperkt.

Gelukkig zat ik het hele weekend aan mijn thesis. Niet dat ik bij een hittegolf wel mijn laptop uit het raam zou hebben gegooid en met een witbiertje op het terras zou zitten, maar het is toch lekker als het weer enigszins correspondeert met je huidige gemoedstoestand. En laten we eerlijk zijn, een thesis is nou niet bepaald lekker voor die gemoedstoestand.

In die zin is de UB altijd wel een fijne uitlaatklep geweest. Ik heb mensen in huilen zien uitbarsten, ik heb woedende studenten gezien, frustratie, opluchting, wanhoop, af en toe zelfs rouw en dit alles in de stilteruimte. Een thesis is als een donkere wolk die je stilletjes volgt, waar je ook gaat. Binnenkort is de deadline, laten we hopen dat het dan opklaart.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.