Studenten vrezen energienota: ‘Elke dag warme truiendag bij ons’

Studenten vrezen energienota: ‘Elke dag warme truiendag bij ons’

Het najaar staat voor de deur en de kachel gaat weer aan. Maar voor veel studenten dreigt de herfst extra guur te worden en de winter extra kil. Want veel studentenhuizen zijn slecht onderhouden door hun huisbazen en de rekening is voor de bewoners. Univers vroeg aan studenten of zij zich al zorgen maken over de komende winter.

En juist vandaag, 15 sept 2022, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de studieschuld van studenten blijft toenemen. Bovendien maakte de NOS vandaag de uitslagen van een NOSopdrie enquête bekend, waaruit blijkt dat studenten vaak niet naar de huisbaas durft te stappen. Ze zijn bang dat de huisbaas zegt: “Voor jou 10 anderen”. Daardoor zitten veel studenten komende winter letterlijk in de kou.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.