Oude prijzen herleven met de heropening van het Campus Café

Oude prijzen herleven met de heropening van het Campus Café

Pre-pandemische tijden herleven. Na drie jaar gaan dinsdag 28 februari ook de deuren van het Campus Café weer open. Vooralsnog alleen op dinsdag, maar de prijzen zijn nog wel precies als vroeger. Een biertje kost er nog steeds 1,25 euro.

Beeld: Univers

Het Campus Café aan het einde van het mensa-gebouw en tegenover Grand Café Esplanade is een initiatief van Fractie Front uit 2015. Een ontmoetingsplek voor studenten, gerund door studenten, met studentvriendelijke prijzen zou het moeten zijn. En dat was het ook, tot corona. Door de lockdowns, afstands- en bezettingsregels en een algeheel gebrek aan studenten op de campus, ging het café dicht.

Maar nu de studenten weer in volle sterkte terug zijn op de campus is er alle reden om het Campus Café weer nieuw leven in te blazen, zegt Joëlle Verboom, vicevoorzitter van Fractie Front. “Dit is het eerste jaar dat de universiteit weer volledig draait, met de heropening van het café willen we investeren in de levendigheid van de campus.”

Barcommissie

Zoiets kan niet zonder studenten die de bar runnen en daarvoor heeft de fractie de hulp van TiGeAk ingeroepen, de overkoepelende organisatie van alle studie- en sportverenigingen. “TiGeAk kan via het onderlinge netwerk gewoon vrijwilligers regelen. Wij kunnen bijspringen als het moet. Later willen we hiervoor een speciale barcommissie gaan opzetten.”

“De rest van dit collegejaar willen we vooral kijken hoe het loopt, vandaar dat we nu alleen op dinsdag opengaan. Waar lopen we tegenaan, wat wordt er gedronken, wat moeten we bestellen? Is er nog genoeg animo? We houden het simpel. Geen speciaalbieren, gewoon wijn, bier en fris. Maar de prijs hebben we op 1,25 euro kunnen houden, daar zijn we erg blij mee.”

Dinsdag 28 februari is de feestelijk heropening. Verboom: “Alle besturen en verenigingen zijn uitgenodigd. We hopen dat er heel veel mensen langskomen en het echt een gezellig feestje wordt. Zodat we met z’n allen het Campus Café nieuw leven inblazen.”

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.