Milenka: ‘Ik ben een creatief en chaotisch persoon, dat moet ik uiten’

Milenka: ‘Ik ben een creatief en chaotisch persoon, dat moet ik uiten’

Superblij was Milenka (33) toen ze de sleutel van haar woning in de Martinitorenflat kreeg. Daar kon ze eindelijk een eigen plek creëren voor zichzelf en haar dochtertje. Nu, ruim zes jaar later, verlangt ze naar een rustigere woonomgeving.

Beeld: Ton Toemen

Hoe ben je in de Martinitorenflat terecht gekomen?

‘Toen ik in verwachting raakte van mijn dochtertje woonde ik nog bij mijn moeder. We woonden anderhalf jaar samen voordat we dit huis kregen. Toen ik de sleutel kreeg zijn we hier diezelfde dag naartoe vertrokken.

‘Ik stond al zeven jaar op de wachtlijst voordat ik deze woning kreeg. Het was mijn eerste eigen huis. Ik was superblij. Ik had het geluk dat er een nieuwe vloer in zat, ik hoefde alleen maar te verven en daarna kon ik gelijk mijn spullen erin zetten.

‘Mensen waarschuwden: ‘je gaat last krijgen van de trein’, maar ik had in de tussentijd zoveel meegemaakt. Ik was student en onverwacht zwanger. Ik zat in mijn examenjaar, het was heel veel. Dit huis was voor mij een nieuw geluk. Een nieuw pad naar mezelf eigenlijk.’

Wie zijn onze buren?

Wie vanaf station Tilburg Universiteit naar de campus loopt, komt steevast langs een drietal grote flats. Ze liggen direct naast het spoor en zijn alle drie gebouwd in 1961 door woningbouwcorporatie Tiwos. De bewoners zijn de directe buren van Tilburg University. Univers vroeg zich af wie die buren eigenlijk zijn en hoe zij het wonen naast de steeds groter wordende kennisinstelling ervaren. Dit zijn hun verhalen.

Voel je je hier nog steeds thuis?

‘Ik ben nog steeds blij met de woning, maar ik zou best weg willen uit deze buurt. Vooral omdat er steeds meer studenten komen. Vanuit de trein lopen ze allemaal langs, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hoor je piep piep van de incheckpoortjes. Dat valt me de laatste tijd veel meer op. 

‘Zelf ben ik ook heel lang student geweest, maar als alleenstaande moeder ben ik op zoek naar meer rust. Als ze deze flats gaan slopen dan zou dat voor mij een kans kunnen zijn om naar een ander woning te verhuizen, in een rustiger buurt.’

Wat is jouw lievelingsplek in de buurt?

‘Dat is bij Sonny. Buiten bij het bankje waar hij vaak te vinden is, of bij hem of mij thuis. Ik noem hem pa, we zijn heel close. Hij is een vaderfiguur voor mij, ik ken hem al vijftien jaar. Bij hem ben ik bijna elke dag.’

Wat doe je in het dagelijkse leven?

‘Naast moeder ben ik content creator en astroloog. Ik leer mensen over hun spiritualiteit. Over planeten en sterrenbeelden, ik ‘lees’ de energie van astrologische aspecten in ons bestaan. Als content creator combineer ik allerlei creatieve uitingen: zingen, acteren, fashion en make-up. Alles stop ik in mijn video’s.  Ik ben heel erg creatief, ik kan ook niet echt ‘normaal doen’.

‘Ik doe het vooral voor mezelf, maar als influencer wil ik ook graag anderen inspireren. Op TikTok, YouTube, Facebook, Pinterest en Instagram heb ik mijn eigen groep aan followers opgebouwd. Uiteindelijk wil ik er ook geld mee verdienen, daar ben ik wel naartoe aan het werken.’

Welke opleiding deed je toen je in verwachting raakte?

‘Fashion design, ik zat in mijn examenjaar toen ik zwanger raakte. Gelukkig ben ik nog wel geslaagd met mijn zwangere buik. Toen kwam mijn dochter en veranderde mijn leven helemaal. Alles was anders. Ik was altijd al van plan om de fashion in te gaan, maar ik ben astroloog geworden. Je ziet die fashion-kant wel terug in mijn video’s en in mijn kleding en make-up.’

Hoe ervaar jij het alleenstaande moederschap?

‘Na het krijgen van mijn kind was ik een tijdje zoekende. Ik had een doel, maar opeens liep alles anders. Ik was mijn identiteit kwijtgeraakt. Die eerste tijd was zwaar. En ook nu is het nog weleens moeilijk omdat ik het alleen doe.

‘Soms heb ik het gevoel dat ik vastzit. Ik streef naar een carrière en wil mezelf zijn, maar ik wil ook een goede moeder zijn. Daarin bots ik weleens met mensen, omdat ze het niet begrijpen of het egoïstisch vinden. Maar ik heb ruimte voor mezelf nodig. Ik ben een creatief en chaotisch persoon, dat moet ik uiten.’

Op welke manier help je mensen op astrologiegebied?

‘In healing, genezing. Want astrologie is healing. Omdat ik veel trauma heb meegemaakt, ben ik me gaan verdiepen in de psychologische kant van de mensheid en die van mezelf. Ik heb mezelf in heel veel dingen leren helen. Nu komen mensen naar mij toe met een vraag. Ik kijk dan bijvoorbeeld hoe de planeten stonden in de sterrenbeelden op de datum en het tijdstip waarop zij werden geboren. Je birth chart heet dat. Zo kun je veel over je diepste gevoelens en gedrag te weten komen.’

Heb je nog plannen voor de toekomst?

‘Ja! Mijn rijbewijs halen. Dat is echt mijn doel. Ik was al eens begonnen, maar toen kwam corona en stopte alles abrupt. Ik ben een avontuurlijk en spontaan iemand. Ik wil graag dingen met mijn kind doen. Met een auto heb je meer vrijheid. Ik ben 33 en ik heb altijd alles met de fiets, de trein en de bus gedaan, nu wil ik dat niet meer.’

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.