Grensoverschrijdend gedrag: wat merken studenten er zelf van?

Grensoverschrijdend gedrag: wat merken studenten er zelf van?

Nafluiten op straat, ongevraagde aanrakingen in de kroeg, denigrerende opmerkingen over vrouwen. Grensoverschrijdend gedrag komt nog veel voor, ook in het studentenleven. Wat merken studenten van Tilburg University daarvan?

Twee op de drie studenten krijgen te maken met grensoverschrijdend gedrag. Afgelopen donderdag vond er een symposium over grensoverschrijdend gedrag plaats in de aula van Tilburg University. Mariëtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, ging het gesprek aan met de drie grote studentenverenigingen van Tilburg om te horen hoe zij over dit onderwerp denken.

Bij Univers vroegen we ons af: wat zijn de ervaringen van studenten van Tilburg University zelf? Eerder vroegen we in onze podcast aan de voorzitters van Olof, Plato en Vidar wat de verenigingen eraan doen om ongewenst gedrag te voorkomen en slachtoffers goed op te vangen.

Grensoverschrijdend gedrag

Van ontgroeningen die te ver gaan tot seksueel misbruik: studentenverenigingen komen de laatste tijd vaak negatief in het nieuws. Tijd voor een cultuurverandering. Hoe zorg je voor een veilige omgeving binnen de verenigingen? Hoe bepaal je wat kan en wat niet kan? En in hoeverre krijgen studenten buiten de muren van verenigingen te maken met grensoverschrijdend gedrag? In deze serie gaat Univers met verschillende partijen in gesprek over grensoverschrijdend gedrag in het studentenleven.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.