College verhaalt tegenvaller op reorganisatiefonds

Er zit minder geld in het reorganisatiefonds dan verwacht. Dat komt doordat het College van Bestuur een financiële tegenvaller van 1,7 miljoen euro (geld dat de universiteit verwacht had op basis van beloftes van het vorige kabinet, maar dat niet komt), verhaalt op het fonds. De totale lumpsum van het fonds komt nu uit op 5,3 miljoen euro, waar eerder op 7 miljoen gerekend was.

Het gaat om verwacht geld voor alfa -en gamma onderzoek (de zogenoemde Canadagelden). Dat geld hadden de faculteiten in hun begroting voor 2012 al opgemaakt. “De lumpsumbudgetten van de faculteiten blijven in 2012 op het niveau van het Taak Middelen Plan en worden niet gekort voor de lagere Canadagelden. Dit wordt opgevangen door een lagere dotatie aan het Reorganisatiefonds voor de reorganisatiediensten,” zo schrijft het CvB in een concept-begroting die aan de Universiteitsraad is gestuurd.

Het geld van het reorganisatiefonds wordt overigens uit de algemene reserves gehaald, miljoenen die apart zijn gezet in de vette jaren van de universiteit.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.