Profiel Jan Hommen

“Ik heb nooit voor het geld gewerkt”, zei Jan Hommen, de nieuwe voorzitter van het Stichtingsbestuur, ooit in het Amsterdamse discussieprogramma Room for Discussion. “Als je leuk betaald wordt is dat mooi meegenomen, maar als je het alleen voor het geld doet, doe je jezelf tekort.”

Vanochtend werd bekend dat Hommen vanaf 1 juni 2014 Ruud Lubbers vervangt als voorzitter van het Stichtingsbestuur van de universiteit.  Vanaf 1 januari 2014 wordt hij al vice-voorzitter. Hommen is 70 jaar oud, maar gaat dus absoluut nog niet achter de geraniums zitten. Hij studeerde bedrijfseconomie aan Tilburg University.

Tot voor kort was Hommen voorzitter van de Raad van Bestuur van de ING Groep. Hij begon daar vier jaar geleden als nieuweling in de bankenwereld en trad per 1 oktober 2013 af. Voor zijn werk bij ING werd hij bevorderd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding kreeg hij voor zijn inspanningen voor de bank, nadat hij middenin de financiële crisis aantrad. Hierbij moest hij soms verregaande beslissingen nemen, zoals het afzien van zijn bonus in 2010.

Jan Hommen heeft verschillende nevenactiviteiten. Hij is voorzitter van van de Raad van Commissarissen van Ahold en van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van PSV. Over de BOM stond afgelopen vrijdag nog een uitgebreid artikel in het Brabants Dagblad, waarin het samenwerkingsverband wordt gepresenteerd als ‘het instrument voor de nieuwe Brabantse economie’.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.