LSVb persifleert DUO-site

Studenten moeten goed geïnformeerd worden over het nieuwe leenstelsel. Iets waar het op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) momenteel nog aan schort, zo vindt de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb). Daarom lanceerde de vakbond vandaag een satirische kopie van de DUO-website.

‘Gefeliciteerd! Je onvangt geen basisbeurs meer maar je mag wel lenen’ verwelkomt Lenenbijduo.nl scholieren. De site, die qua opmaak precies op de DUO-site lijkt, staat vol ‘eerlijke’ informatie over het nieuwe leenstelsel. Masterstudent, MBO-er of scholier, de site legt per doelgroep de vinger op de zere plek.

Lenen dertigplussers
DUO heeft het deze week toch al zwaar te verduren. De overheidsdienstverlener liet drie weken geleden weten niet genoeg capaciteit te hebben om het collegegeldkrediet ook nu al open te stellen voor dertigplussers. De leenstelselcoalitie vindt dat niet kunnen, en roept minister Jet Bussemaker op hier wat aan te doen. Ze gaat er nu extra op aandringen het lenen ook per 2015 mogelijk te maken voor studenten van boven de dertig. Bussemaker: “Ik zeg er wel meteen bij dat ik DUO al eerder heb gevraagd of dit kan en dat zij mij toen zeiden dat het, zoals het er nu voor staat, echt op grote bezwaren stuit. Dat wil zeggen dat ik geen al te hoge verwachtingen wil wekken.”

De Tweede Kamer stemde dinsdag in met het wetsvoorstel studievoorschot. Het wetsvoorstel moet wel nog door de Eerste Kamer heen. Studentenvakbonden roepen daarom iedereen op om aanstaande vrijdag te komen demonstreren op het Malieveld in Den Haag.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.