Kinderuniversiteit: kunnen robots de wereld beter maken?

Kinderuniversiteit: kunnen robots de wereld beter maken?

Woensdag 13 april konden kinderen meedoen met een speciale Kinderuniversiteit ná schooltijd. Er was veel belangstelling voor het college in de aula van het Cobbenhagen-gebouw, dat in het teken stond van robots. Kinderen kregen onder andere college in de verschillen tussen mensen en robots (en zogenaamde chatbots), maar ook in het nut van robots bij het leren van een nieuwe taal. Christine Liebrecht, Jan de Wit en Marjolijn Antheunis verzorgden ieder een deel van de colleges.

Verder presenteerde hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen zijn nieuwste kinderboek Roosbot, over de toenemende rol van robots in onze samenleving. Het boek werd door wethouder Marcelle Hendrickx van de Gemeente Tilburg ten doop gehouden. De middag werd verder opgeluisterd door een robot-dans, een presentatie van een echte robot en een handtekeningensessie met de schrijver en de illustrator van het boek.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.