Meer treinen, meer bussen: SP voert handtekeningenactie op station Tilburg Universiteit

Meer treinen, meer bussen: SP voert handtekeningenactie op station Tilburg Universiteit

Meer bussen, meer treinen, meer geld voor het OV in Brabant. Dat willen de Brabantse SP jongeren. Vorige maand zamelden ze op station Tilburg Universiteit al handtekeningen in voor een petitie. En donderdag doen ze dat nog eens over.

Kevin de Winne Beeld: Univers

Station Tilburg Universiteit is niet toevallig als actietoneel gekozen, vertelt SP Jongeren woordvoerder en filosofiestudent Kevin de Winne. De berichten van een paar maanden geleden over treinen die regelmatig Tilburg Universiteit overslaan, waren juist de aanleiding voor de SP om in actie te schieten over het OV.

‘Elke gemiste of te late trein, is een student die te laat komt voor een college, werk of uren langer onderweg is’, zo staat de lezen in de petitie. De petitie pleit verder voor terugdraaien van de privatisering en meer investeringen in bus en trein, zodat die ook vaker rijden.

Het gebeurt nog steeds

‘Ons doel is vijfhonderd handtekeningen te verzamelen’, zegt De Winne. De eerste actiedag op het station leverde maar zo’n vijftig handtekeningen op, erkent hij, ‘maar er waren genoeg mensen die naar ons spandoek keken. En we vonden drie mensen die al eens op Tilburg Centraal zijn gestrand. Het gebeurt nog steeds.’

Met nieuwe acties op het station en op de campus, het verspreiden met stickers met QR-codes en acties op social media hopen de socialistische jongeren de belangstelling flink op te vijzelen. De Winne is ook al in gesprek met de Tilburgse studentenvakbond F.U.S.T. en hij wil nog contact leggen met het College van Bestuur van Tilburg University, eind vorig jaar nog schrijver van een boze brief aan de NS over de missende treinen.

‘Als we die vijfhonderd handtekeningen hebben, willen we iets groots gaan doen. Dan gaan we mensen organiseren en gasten uitnodigen voor een avond. en dan bieden we de handtekeningen aan de NS aan, dat wordt waarschijnlijk iets ludieks.’ Dat zou voor juni moeten zijn, aldus De Winne, dat is de deadline die de actievoerders zichzelf hebben gesteld.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.