Wie zijn de buren van de universiteit?

Wie vanaf station Tilburg Universiteit naar de campus loopt, komt steevast langs een drietal grote flats. De bewoners zijn de directe buren van Tilburg University. Univers vroeg zich af wie die buren eigenlijk zijn en hoe zij het wonen naast de steeds groter wordende kennisinstelling ervaren. Dit zijn hun verhalen.

Beeld: Ton Toemen

Milenka: ‘Ik ben een creatief en chaotisch persoon, dat moet ik uiten’

Superblij was Milenka (33) toen ze de sleutel van haar woning in de Martinitorenflat kreeg. Daar kon ze eindelijk een eigen plek creëren voor zichzelf en haar dochtertje. Nu, ruim zes jaar later, verlangt ze naar een rustigere woonomgeving. Lees het interview met Milenka.

Beeld: Ton Toemen

Kim: ‘Ik wil mijn hersenen laten werken, ze moeten niet lui worden’

Kim (47) groeide op in een mijnwerkersstadje in Minnesota. Voor de liefde kwam ze op haar vijfentwintigste naar Tilburg. Die liefde ging voorbij maar Kim bleef in Tilburg. In de Munttorenflat leerde ze voor het eerst om alleen te leven. Lees het interview met Kim.

Beeld: Ton Toemen

Alex: ‘Ik ben allergisch voor veranderingen’

Alex (66) is een geboren en getogen Tilburger. Zijn appartement in de Munttorenflat betekende voor hem een nieuw begin. Twee keer per week beheert hij ‘Het Muntje’, een gemeenschapsruimte waar buurtbewoners een kopje koffie drinken en een praatje maken. Lees het interview met Alex.

Beeld: Ton Toemen

Devi en Cedvro: ‘Wonen naast de universiteit voelt heel veilig’

Het wonen naast een universiteit geeft Devi (48) een veilig gevoel. Samen met haar zoontje Cedvro (5) woont ze met veel plezier in de Munttorenflat. Het is haar droom om ooit een diploma te halen aan de universiteit. Lees het interview met Devi.

Beeld: Ton Toemen

Sonny: ‘Ik ben een jongen van de straat, ik heb de straatuniversiteit’

Toen Sonny (65) van Paramaribo naar Tilburg verhuisde waande hij zich in het paradijs. Nu is hij een beroemdheid in eigen buurt. Vanaf zijn favoriete picknicktafel onder de platanen naast zijn flat, maakt hij graag een praatje met voorbijgangers. Lees het interview met Sonny.

Beeld: Ton Toemen

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.