Voer voor VRIJMIBO

Alaafff! Ja mensen, het is carnaval en daar kunnen we niet omheen. Zelfs als je zou willen, zoals Univers- columnist Luuk Koelman. Hij mag dan thuisblijven, de rest kijkt uit naar een lekker lang weekend, gevuld met leut en gekkigheid. Maar eerst gaan we over tot de orde van de vrijdag: voer voor VRIJMIBO.

Over gekkigheid gesproken: deze knakker trok twee jaar uit om het alfabet in zijn snor te laten groeien. Goed hoor. Kun je toch veel beter wat nuttigs doen met je tijd. Bijvoorbeeld het Simongebouw op de schop nemen, zoals op onze campus gebeurt. Niet alleen de elektra en klimaatinstallaties worden er onder handen genomen, het toekomstig onderkomen van FSW (2016) krijgt ook een nieuwe look & feel. Dat betekent dat er veel glas komt in het gebouw.
Of er ook een Starbucks komt in Simon weten we niet, ondanks de aanhoudende geruchtenstroom over de Amerikaanse koffieketen. We krijgen het maar niet officieel bevestigd, terwijl we zó graag willen weten of we in de nabije toekomst een double chilled mokka frostbite cappuccino met extra latté voor heel veel geld kunnen bestellen.

Over geld gesproken, een terugkerend thema in de VRIJMIBO: Tilburg University ontvangt helaas geen extra miljoenen in het kader van de ‘bekostiging voor jonge universiteiten met alfa/gamma-studies.’ Het hoger beroep van TiU in deze zaak, die dateert uit 2009, werd door de Raad van State afgewezen. Maar goed, uiteindelijk zijn dingen even breed als ze lang zijn, of zoiets, en wordt er wel twee miljoen extra uitgetrokken door de overheid om buitenlandse studenten naar Nederland te halen. Een succesje van D66.
Als dat lukt, moeten we wel even in de gaten houden of ze een beetje integreren, die buitenlandse studenten. Want dat schijnt dus niet zo lekker te gaan. Volgens de LSVb zien Nederlandse studenten hun buitenlandse ‘collega’s’ te weinig staan. Come on! Be a buddy. Het zijn niet allemaal Maxima’s, die hun weg wel weten te vinden. Bruggetje. Onze koningin komt naar onze universiteit. Ze gaat in gesprek met jongeren over jeugdwerkeloosheid. Ook social innovation komt aan bod.

Verder waren we afgelopen week bij Stukafest en ‘Lullen in de lift’, ofwel elevator pitches, een initiatief van Integrand, het Tilburg Centre for Entrepeneurship en Starterslift. Beide evenementen waren geslaagd, maar zo leuk als carnaval wordt het vast niet! Agge moar leut het.

Fijn weekend en fijne carnaval iedereen!

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.