Voer voor Vrijmibo

Bang om niks te kunnen melden bij de vrijdagmiddagborrel? Geen nood, Univers zet het nieuws van afgelopen week hier op een rij, dus pak alvast een wijntje en een bitterbal.

Het is voorbij, de strijd gestreden. Weken van voorbereiding, dagen van belaging van medestudenten: de stemperiode kwam gisteren tot een eind. Om 16.00 uur gingen de virtuele stembussen dicht, om 17.00 uur werd de uitslag bekend gemaakt van de verschillende faculteitsraden, dienstraden en universiteitsraad. Hopelijk kunnen alle beloftes worden waargemaakt, net als voorgaande jaren.

Voor de nieuwe universiteitsraadleden is er in ieder geval gelijk werk aan de winkel. Zo blijkt de balans tussen onderzoek en onderwijs op de universiteiten zoek. Sowieso ligt het bestaan van universiteiten onder vuur. Het Rathenau Instituut schetste samen met de Vereniging voor Universiteiten vier scenario’s over universiteiten in 2025. Dat de inschrijvingsdeadline is vervroegd van 1 september naar 1 mei werkt ook niet echt mee: waar vorig jaar 63.000 studenten zich twee weken voor de aanmeldingsdeadline hadden ingeschreven, zijn dat er nu 45.000.

Univers ging deze week ook de campus af en zat in de zaal bij de voorstellingen Jersey Boys en Ciske de Rat. Daarnaast bezocht ze een heus kasteel in de Merelstraat: Chateau de Cointreau.

Verder is Univers nieuwsgierig naar haar lezers. Durf jij je spullen een paar minuten in de bieb achter te laten voor een koffiepauze? Zie jij liever een McDonald’s of een Coffee Company op de campus? Hoe gastvrij is Tilburg University eigenlijk? Laat het hier weten.

Het meest opvallende nieuws deze week is echter dat de vrouw van Diederik Stapel zich wethouder Onderwijs mag noemen in het nieuwe gemeentebestuur van Tilburg. Zo ziet u maar, de bitterbal kan raar rollen.

Advertentie.

Bekijk meer recent nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte. Meld je aan voor de nieuwsbrief van Univers.